Bouw mee met meester Max: Robotime flipperkast: knutselen + nostalgie = dikke aanrader!

Bouw mee met meester Max: Robotime flipperkast: knutselen + nostalgie = dikke aanrader!

Hallo zeg, daar ben ik weer! Vorige keer knutselde ik Sam's study een houten bouwpakket van een miniatuurhuisje, nu heb ik echt een megaproject! Het is een van de grootste van ons assortiment de Robotime retro Pinball Machine. En geloof me, het was geen verkeerde keuze. Een DIY-flipperkast, gewoon van hout, die je zelf in elkaar knutselt en daarna ook écht werkt. Hoe vet is dat?

Dit is dus geen simpel bouwpakketje van hout

Ik dacht eerst: “Hoe moeilijk kan het zijn?” Maar vergis je niet, dit is echt een serieus project. Je bouwt letterlijk een ouderwetse flipperkast van de grond af aan, compleet met veertjes, tandwielen en knipperende lichtjes. De houten onderdelen zijn tot op de millimeter nauwkeurig uitgesneden (dankzij van die fancy lasers) en alles past megastrak. Het voelde bijna alsof ik een Zwitsers horloge in elkaar aan het zetten was… maar dan leuk.

Gereedschap? Zit er gewoon bij!

Wat ik echt slim vond van dit bouwpakket van hout Robotime: ze hebben zelfs de handige tools gewoon IN het bouwpakket verwerkt. Serieus, de houten platen waar je alles uit drukt, bevatten ook kleine hulpstukjes die je nodig hebt om dingen goed af te stellen. Daarnaast krijg je wat extra tools zoals een vijltje om de onderdelen net dat laatste beetje te finetunen. En geen stress als je per ongeluk iets te fanatiek aan het knutselen bent en er iets sneuvelt: ze leveren gewoon een zakje met reserveonderdelen mee. Hulde daarvoor!

Pro tip: een beetje ruimte voor dit houten bouwpakket doet wonderen

Ik heb de flipperkast gebouwd op mijn eettafel, maar als je een speciale hobbyplek hebt… gebruik die! Je krijgt namelijk aardig wat houten platen (serie A tot en met J), dus een beetje ruimte is geen overbodige luxe. Mijn tactiek? De eerste vijf platen plat op tafel, de rest als een soort boeken rechtop tegen de doos. Zo kon ik lekker snel vinden wat ik nodig had zonder de chaos compleet te maken. O, en als je even vastloopt (geloof me, gebeurt de besten): in het bouwboekje staan QR-codes naar video’s die alles uitleggen. Megahandig als je geen zin hebt om eindeloos te puzzelen met dit houten bouwpakket.

Mijn ervaring? Echt te gek

Aanrader, heb geen haast, gewoon lekker bouwen met een muziekje erbij. Uiteindelijk was ik zo’n tien uur bezig verspreid over een paar avonden. En het mooiste moment? Als dat laatste balletje erin klikt en je denkt: “Holy crap, ik heb gewoon een flipperkast gemaakt!”

En dit bouwpakket van hout voor volwassenen werkt dus écht. Je knalt dat balletje omhoog, de bumpers reageren, lichtjes flitsen… Het retrogevoel is on point. Het geluidje van de muziek kan trouwens aan of uit (persoonlijk zet ik ‘m meestal uit als ik gefocust wil flipperen).

En hoe speelt-ie?

Nou, verrassend soepel! Soms moet je het balletje even een zetje geven als ie blijft hangen, maar hé, dat deden we vroeger in de arcadehallen ook, toch? Hij voelt stevig aan, dus ik kan best een beetje fanatiek zijn zonder dat de boel uit elkaar valt. En dat is toch een goed teken.

Conclusie? Gewoon doen!

Als je op zoek bent naar een chillproject waar je daarna nog lol van hebt, pak deze dan. Het is even werk, maar absoluut de moeite waard. En als hij af is? Nodig wat vrienden uit, doe een flippertoernooi en kijk wie ‘m het snelst tilt. Geloof me, je gaat echt willen flipperen met dit houten bouwpakket! Voor een volgende keer ga ik weer eens een book nook bouwen, het Magic House